CSM Unirea Slobozia joacă de la ora 13.00, în sala „Andreea Nica” din Complexul Sportiv Municipal cu formația CS Tunari.

CSM Unirea Slobozia și-a propus să câștige și meciul retur cu CS Tunari după ce s-a impus în toamnă pe terenul ilfovencelor cu 19 – 17.

Echipa pregătită de ambițioasa Mădălina Topor încearcă astfel să urce în prima jumătate a clasamentului după două deplasări din care nu s-a ales cu nici un punct.

Partida se joacă sâmbătă, 9 decembrie, în sala „Andreea Nica” din Complexul Sportiv Municipal Slobozia, de la ora 13.00.

Două deplasări grele, pe terenurile primelor două clasate

Au fost două meciuri teribile, chiar acasă la primele două formații din ierarhie, cele două echipe ACSO Viitorul Pantelimon.

Pe terenul liderei campionatului, ACSO Viitorul Pantelimon 2, fetele de la Slobozia s-au ridicat la nivelul adversarelor.

Oboseala și lipsa de inspirație de pe finalul partidei le-au privat însă de un rezultat pozitiv, scorul final fiind 24 – 21, după ce la odihnă s-a mers la egalitate la 9.

De remarcat însă că CSM Unirea Slobozia le-a înscris fetelor de pe primul loc cu 2 goluri mai multe decât media de goluri primite de acestea în primele 9 meciuri.

Patru zile mai târziu, echipa Mădălinei Topor a fost obligată să revină lângă Capitală pentru un meci cu ACSO Viitorul Pantelimon 1, partidă ce trebuia să aibă loc la sfârșitul lunii noiembrie, amânată însă din cauza viscolului.

Afectate de jocul obositor cu lidera campionatului, handbalistele de la Unirea nu au mai repetat meciul bun și au pierdut fără drept de apel, scor 41 – 32.

Mădălina Topor privește cu încredere spre anul viitor

O victorie cu vecina de clasament CS Tunari (9 puncte și locul 6 pentru ilfovence față de 8 puncte și locul 7 CSM Unirea Slobozia) ar putea aduce o inversare în clasament și o reintrare cu șanse reale în lupta pentru ocuparea unui loc în prima jumătate a clasamentului seriei E a Campionatului Național de Junioare 3.

Adversarele din Tunari nu au mai acumulat vreun punct pe terenuri străine din etapa a treia și au un bilanț negativ atunci când vine vorba de meciurile din deplasare: două victorii și trei înfrângeri.

În ceea ce privește eficiența în atac și precizia în apărare, vizitatoarele au după 10 meciuri un golaveraj identic în ceea ce privește golurile marcate și cele primite, 199 – 199.

În schimb, CSM Unirea Slobozia stă mai bine în atac, 235 goluri marcate, însă are un plus la golurile primite, 253.

Obiectivul pentru acest sezon este să prindem curaj pentru anul care vine, simt că va fi anul nostru. Vrem ca fiecare dintre fete să prindă încredere în plan personal, să ne omogenizăm și să formăm o echipă foarte bună pentru campionatul viitor. (MĂDĂLINA TOPOR, antrenor CSM Unirea Slobozia, handbal feminin junioare 3)

„Fetele încă fac destule greşeli, se vede că sunt la început şi joacă pentru primul an în campionat. Ușor – ușor și cu încredere formăm o echipă frumoasă, eu așa zic. Nu mă interesează atât de mult rezultatele partidelor, eu vreau doar ca ele să crească și să progreseze așa încât la anul să mă bazez pe fiecare dintre ele.”, spune Mădălina Topor, antrenoarea echipei de handbal junioare 3.

Sezonul competițional este împărțit în două părți. Mai întâi se joacă tur – retur, în total 18 meciuri, după care primele patru echipe merg în faza superioară, VALOARE, celelalte urmând a juca în faza numită SPERANȚĂ.

Idealist, ca obiectiv, pentru CSM Unirea Slobozia ar fi să prindă locul 4, cel de care acum o despart șase puncte, cu opt meciuri rămase de jucat.