Handbal, junioare 3: Echilibrul pe teren s-a menținut doar până în minutul 15 iar victoria a fost mai clară decât arată scorul.

Echipa feminină de handbal junioare 3 CSM Unirea Slobozia a câștigat sâmbătă meciul disputat pe teren propriu cu vecina de clasament CS Tunari.

Confruntarea dintre cele două echipe a stat sub semnul echilibrului până în minutul 20, atunci când fetele antrenate de Mădălina Topor au apăsat pedala de accelerație.

Grație unei serii de patru goluri marcate și unul singur primit, fetele de la Slobozia și-au securizat victoria încă de dinaintea pauzei.

Oaspetele au fost mai inspirate în startul meciului

CS Tunari ocupa locul 6 înaintea meciului, cu un singur punct peste CSM Unirea Slobozia, locul 7, iar apropierea din clasament s-a văzut din plin pe teren aproape o repriză.

Oaspetele, încurajate de o galerie zgomotoasă, au fost arțăgoase pe propriul semicerc și au punctat mai ales prin pătrunderi pe extrema dreaptă cu aruncări mai mereu sub transversală semnate de Iulia Vintilă, cea mai bună jucătoare de la CS Tunari.

Au fost de ajuns trei atacuri irosite prea ușor de gazde iar în minutul 10 CS Tunari avea un gol în plus pe tabelă, scor 7 – 6.

Antrenoarea Mădălina Topor le cheamă pe fetele sale la margine și reglează rapid ce nu funcționase până atunci iar balanța mai întâi s-a echilibrat pentru ca apoi să se încline decisiv în favoarea echipei CSM Unirea.

În minutul 14 a fost ultima dată când scorul a fost egal, 8 – 8, iar din acel moment golurile au început să se adune mai mult în poarta ilfovencelor.

Acestea au mai punctat până la pauză de doar trei ori în timp ce gazdele și-au dublat reușitele pentru un scor liniștitor, 16 – 11 la mijlocul partidei.

CSM Unirea Slobozia a gestionat perfect avansul de cinci goluri de la pauză

CS Tunari a înscris prima după perioada de odihnă dar adversarele nu le-au lăsat să se apropie la mai puțin de patru goluri, poate și pentru că au avut parte și de trei eliminări, una ca urmare a protestelor venite de la unul dintre antrenori.

Cele trei portărițe de la CSM Unirea Slobozia au închis poarta atunci când apărarea a fost depășită iar în atac Maria Iancu, Emma Buzatu și, mai ales, Ana Dima au înscris, răsplătite de aplauze și uralele spectatorilor care au venit să le încurajeze pe cele mai micuțe handbaliste ale Clubului Sportiv Municipal Slobozia.

În ultimele minute oaspetele au trecut la o apărare avansată, om la om, dar scorul s-a strâns cel mai mult abia în minutul 43, scor 22 – 18, situație gestionată însă cu calm de pe bancă și din teren.

DĂ CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO DE LA MECI!

CSM Unirea Slobozia a câștigat cu 24 – 20 meciul cu CS Tunari și în clasament s-a făcut rocada între cele două echipe, cu slobozencele urcate pe locul 6.

Echipa de handbal, junioare 3, pregătită de Mădălina Topor mai are un singur meci în acest an, în deplasare cu CSS 6 București, formație aflată pe locul 3 după 11 etape disputate.

CSM Unirea Slobozia: Sara Lazăr, Bianca Vintilă (2), Raisa Gongea, Iulia Chirițoiu, Maria Iancu (3), Iulia Rădulescu, Maria Ciupercă (2), Alexia Seizu (2), Emma Buzatu (2), Rebeca Dragomir, Luiza Oprea, Ana Dima (9), Riana Gherghinoiu, Alexandra Gogoț, Alessia Soare, Miruna Chircă (4). Antrenor: Mădălina Topor.

CS Tunari: Costina Astratinei, Alexandra Ioan, Irina Eftenie (1), Ana Bazici, Alessia Ilieș (1), Ana Niculae (1), Adelina Rizoiu (1), Andreea Pavel (1), Sabrina Capșa (1), Ștefania Cărămidaru (5), Iulia Vintilă (9), Ana Codreanu, Carina Poraditu, Cosmina Ciufu, Irina Vochiță, Andreea Manasniuc. Antrenor: Mihaela Ștefana.