In timpul sesiunilor organizate de club, s-au subliniat ca prioritate necesitatea colaborarii jucatorilor , antrenorilor si ceilalti membri participanti la organizarea si desfasurarea meciurilor de fotbal pentru a preveni eventuale evenimente cu tenta rasista sau declaratii xenofobe la adresa unora din anturajul clubului sau adversari competitionali .

Au fost de asemenea trecute punctual in discutii masurile luate de către AFC UNIREA 04 SLOBOZIA  conform planului „ UEFA in 10 puncte „ enumerand aici afisarea in locuri vizibile la meciurile oficiale din Campionatul National de Fotbal Liga II a unor bannere inscriptionate cu mesajul de „ NU VIOLENTEI „ si „ NU RASISMULUI „ iar in programele editate special pentru meciurile de fotbal si distribuite spectatorilor prezenti s -au tiparit pasaje din codul etic UEFA cu obligatiile spectatorilor .

De asemenea tot in aceste programe speciale de meci sunt inserate pasaje cu sanctiunile ce se aplica spectatorilor in caz de indisciplina de la Legea 04/2008 .

De la infiintarea sa AFC UNIREA 04 SLOBOZIA  a cooperat indeaproape cu grupurile sau agentiile de jucatori profesionisti , cu sindicatele care reprezinta jucatorii de fotbal , cu suporterii proprii si ceilalti din alte ligi constituite , cu reprezentatii legali ai scolilor si institutiile de invatamant superior prin actiuni umanitare , cu organele competente ale statului ( Politie , Jandarmerie , Serviciul de Imigrari , Inspectoratul Teritorial de Munca , Inspectoratul Scolar Judetean , Directia Judeteana de Sport , etc.) in vederea dezvoltarii unor programe proactive si a sporirii gradului de constientizare in ceea ce priveste eliminarea actelor de rasism si a discriminarii sociale .

A fost discutat subiectul pentru intreprinderea de actiuni in vederea prevenirii vanzarii de literatura rasista in interiorul sau in jurul clubului sau stadionului unde atat prima echipa a clubului isi desfasoara meciurile oficiale cat si pe stadionul unde echipele de juniori ale clubului isi desfasoara meciurile , de acțiuni disciplinare impotriva jucatorilor si tehnicienilor implicati in acte de rasism astfel acestia vor fi aspru pedepsiti disciplinar sau pecuniar de catre club.

Incurajarea de catre toti factorii clubului a unei strategii comune a agentilor de ordine prezenti la meciuri precum si a celorlalte institutii implicate , Jandarmerie , Politie , etc , în vederea combaterii actelor de rasism in tribune de catre spectatorii prezenti.

De asemenea au fost prezentate ultimele reguli internationale implementate in programele pentru persoanele straine care solicita angajarea pe teritoriul Romaniei.

In ceea ce priveste asigurarea sigurantei spectatorilor pe stadioanele de fotbal conform Legii 04/2008 si Legii 10/2012 , colaborarea intr-un mod corect si profesional cu membrii clubului de fotbal in vederea aplicarii prezentelor legi si regulamente.

Astfel au fost prezentate pasaje cu obligatiile cluburilor in organizarea corecta a meciurilor oficiale de fotbal precum si supravegherea impreuna cu societatile de paza a obligatiilor spectatorilor .

Astfel s-a pus accent pe o supraveghere atenta a scandarilor xenofobe sau rasiste din tribune la meciurile de fotbal sau intre membrii cluburilor ( jucatori , antrenori , conducatori , etc .)

05.03.2024