Interesul pentru drepturile copilului a aparut in a doua jumatate a secolului al XIX-lea, cand a luat nastere prima miscare preocupata de aspecte referitoare la DEZVOLTAREA copilului, care pleda pentru PROTECTIA copilului impotriva neglijarii, exploatarii si a violentei. In Europa, aceasta perioada s-a caracterizat prin deschiderea unui numar considerabil de institutii publice de ocrotire, scoli si institutii separate pentru copii delincventi, precum si de tribunale pentru minori.

Copilul are dreptul de a fi protejat impotriva oricaror forme de violenta, abuz, rele tratamente sau neglijenta , impotriva exploatarii si nu poate fi constrans la o munca ce comporta un risc potential sau care este susceptibila sa ii compromita educatia ori sa ii dauneze sanatatii sau dezvoltarii sale fizice, mentale, spirituale, morale ori sociale.

ASOCIATIA FOTBAL CLUB UNIREA 04 SLOBOZIA stabileste urmatoarele proceduri de protecția în cadrul clubului,tinand cont de specificul entitatii și al beneficiarilor acesteia,definind așteptările acesteia fata de procesul de preventie,denuntare și reacție în cazurile de violența fata de copii.

Respectarea politicii clubului este o conditie a unui angajament cu Asociatia de fotbal Unirea Slobozia.

– Sunt interzise aplicarea pedepselor fizice sub orice forma, precum si privarea copilului și juniorului de drepturile sale de natura sa puna in pericol viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala,morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a acestora.

– Considera important ca toate persoanele care lucrează cu copii direct sau indirect,sa-si cunoască responsabilitatile,sa știe cum și când le aplica și sa aibă un rol activ în asigurarea și promovarea drepturilor copilului și juniorului la nivel de club.

– Considera protecția copilului și a juniorului o responsabilitate primara a tuturor și clubul este ferm convins ca acceptarea responsabilitatii și conjugarea eforturilor constituie o premisa importanța în asigurarea unui mediu de viața sigur și  rotectiv pentru copii și juniori.

– ASOCIATIA FOTBAL CLUB UNIREA 04 SLOBOZIA, își asuma responsabilitatea imperativa de a reactiona la orice manifestare de violența fata de copii și juniori, denuntand cazul respectiv autoritatilor competente și incheind orice relație de munca sau parteneriat cu persoana fizica sau juridica implicata,indiferent de poziția sau statutul acesteia.

–  ASOCIATIA FOTBAL CLUB UNIREA 04 SLOBOZIA,dezaproba orice manifestare de violetnta fata de copii și juniori și repeta convingerea ca toți copii au drepturi egale la protecția,indiferent de vârsta,gen,stare de sănătate,statut social,religie sau apartenența etnica.

–  ASOCIATIA FOTBAL CLUB UNIREA 04 SLOBOZIA, își asuma responsabilitatea unui mediu de activitate sigur,pozitiv și protector tuturor copiilor și juniorllor beneficiari,intr-un cadru de sporire a capacitatilor acestora și de stimulare a nivelului de dezvoltare fizica,fsihica și morala.

– ASOCIATIA FOTBAL CLUB UNIREA 04 SLOBOZIA,include filozofia protectiei copilului în toate acțiunile intreprinse și o promoveaza activ în cadrul tuturor parteneriatelor ata la nivel local , cât și național.

06.03.2024