Scrimă

Deoarece solicită uniform tot organismul, scrima va stimula creșterea vitezei, a forței, a rezistenței, orientării rapide, simțul ritmului și al timpului, luarea deciziilor, întărește spiritul de luptă, capacitatea de concentrare și de reacții în diverse situații.

Fii mai sănătos!

Fă-ți mai mulți prieteni!

Înscrie-te la scrimă!

De ce scrima?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam.

Forță și rezistență
Scrima presupune un joc de picioare constant și este necesar să fii capabil să te miști rapid, cu ușurință și să ai flexibilitate în mișcare. Sportivii au nevoie de o musculatură foarte rezistentă pentru a evita obseala în timpul unui asalt.

Sporeste agilitatea intelectuală
Scrima este adesea numită șahul fizic datorită logicii și a strategiilor tactice din spatele mișcărilor. Îmbunătățește aptitudinile analitice și strategice, evidențiind un comportament calculat și linistit, înaintea pasiunii și a improvizației.

Îmbunătățește flexibilitatea
Scrima necesită folosirea unei game largi de mișcări care să răspundă și să blocheze atacurile adversarului. Inima, mâinile și picioarele dezvoltă o flexibilitate bună la scrimerii care practică acest sport în mod regulat.

CSM Unirea Slobozia

Campioană națională la tineret

Scrimerii ialomițeni rămân o forță în sabia românească!
— Directorul Direcţiei Județene pentru Tineret și Sport Ialomița, Marin Cruțu

Secția de Scrimă a CSM Unirea Slobozia

Urmărește performanța